Sifóny na šľahačku pre profesionálnu gastronómiu

V tejto kategórii výrobkov nájdete sifóny na šľahačku najvyššej kvality, krém a penu. Naša ponuka zahŕňa profesionálne výrobky, ktoré sú ideálne na výrobu šľahačky, krémov, horúcich a studených pien. Príslušenstvo je možné použiť ako v gastronómii, tak v domácnostiach. Navrhujeme a vybavujeme bary, hotely a stravovacie zariadenia. Pomôžeme Vám vybrať správny sifón na šľahačku, krém alebo penu, ktorý splní všetky vaše požiadavky.

Čítať viac >

História šľahačky – profesionálne sifóny na šľahačku

Šľahačka, často sladená a ochutená, bola obľúbená už v 16. storočí. Objavila sa v receptoch takých majstrov kuchárov, ako boli Cristoforo di Messisbugo (1549), Bartolomeo Scappi (1570) a Lancelot de Casteau (1604). V týchto receptoch av receptoch neskorších kuchárov až do konca 19. storočia sa prirodzene oddelená smotana obvykle šľahala vŕbovými vetvičkami alebo čečinou a vzniknutá pena sa občas odstreďovala pri niekoľkohodinovom procese.

Na konci 19. storočia sa vďaka oddeľovaniu smotany s vysokým obsahom tuku odstredivkou výroba šľahačky značne urýchlila a uľahčila. Šľahačka sa používala do kávových dezertov, s likérmi, čokoládou, ovocím atď. Dnes sú sifóny na šľahačku nepostrádateľnou pomôckou.

Sifóny na šľahačku

V roku 1930 podali Charles Getz, G. Frederick Smith a Marshall Reinecke súčasne patentovú prihlášku na zariadenie na šľahanie šľahačky pomocou stlačeného oxidu dusného. Hoci sa tieto žiadosti stali predmetom súdnych sporov, dala táto udalosť vzniknúť zariadeniu, ktoré je dnes známe ako sifón na šľahačku.

Dnešný sifón na šľahačku sa od svojho prototypu vlastne príliš nelíši. Plyn pod tlakom sa rozpúšťa v tuku obsiahnutom v smotane, a keď sa tlak uvoľní, vznikajú bubliny, ktorých “vedľajším produktom” je šľahačka. Šľahačkové sifóny môžu fungovať na princípe vymeniteľných kartuší so stlačeným N2O alebo sa môžu predávať ako tlakové maloobchodné balenia vo forme spreja. Obľúbené kartuše s oxidom uhličitým (používané na sýtenie vody oxidom uhličitým) sa pre šľahačkové sifóny nepoužívajú, pretože CO2 dodáva smotane kyslú chuť. Hoci N2O nie je úplne neutrálny plyn, zdá sa byť vynikajúcim kompromisom k drahým šľahačkám, ktoré používajú čistý vzduch, ktorý je chuťovo úplne normálny.

Kde kupujete sifóny na šľahačku?

Sifóny na šľahačku, ktoré sa hodia do každého profesionálneho gastronomického zariadenia, nájdete v širokej ponuke nášho internetového obchodu Gastromania.sk! Ponúkame aj ďalšie zaujímavé prístroje, pomôcky a kuchynské príslušenstvo, ktoré Vám umožnia komplexne vybaviť každé stravovacie zariadenie. Pozývame Vás na nákupy av prípade akýchkoľvek otázok alebo pripomienok sa obráťte priamo na náš tím.