Gastronádoba GN 1/1 – 530×325 mm, výška: 65 mm, vyrobená z nerezovej ocele, možno ich používát v teplotách od -20°C do 300°C. Môže byť použitá vo vodních kúpeliach, konvektomatoch, rúrach, chladiacich skriniach a mrazničkách.
Do úschovne
Gastronádoba GN 1/3 – 325×175 mm, výška: 150 mm, vyrobená z nerezovej ocele, možno ich používát v teplotách od -20°C do 300°C. Môže byť použitá vo vodních kúpeliach, konvektomatoch, rúrach, chladiacich skriniach a mrazničkách.
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/6 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 100 mm
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/1 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 65 mm
Do úschovne
Veko na gastronádoby GN 1/3 vyrobené z nerezovej ocele.
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/3 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 150 mm
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/6 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 150 mm
Do úschovne
Gastro nádoba GN 1/3 – 325×175 mm, výška: 150 mm, plastová (z polypropylénu) HACCP. Nádoby v rozmeroch GN z nepriehľadného polyprepylenu neabsorbujúce zápach. Každá nádoba je vybavená tesným vekom, systém ColorClip na označenie veka a gastronádoby. Možno umývať v umývačke na riad. Doporučená teplota od-40°C do +95°C.
Do úschovne
Plech na pečenie perforovaný z hliníka
Do úschovne
Gastro nádoba GN 1/1 – 530×325 mm, výška: 200 mm, plastová (z polypropylénu) HACCP. Nádoby v rozmeroch GN z nepriehľadného polyprepylenu neabsorbujúce zápach. Každá nádoba je vybavená tesným vekom, systém ColorClip na označenie veka a gastronádoby. Možno umývať v umývačke na riad. Doporučená teplota od-40°C do +95°C.
Do úschovne
Gastronádoba GN 1/2 – 325×265 mm, výška: 65 mm, vyrobená z nerezovej ocele, možno ich používát v teplotách od -20°C do 300°C. Môže byť použitá vo vodních kúpeliach, konvektomatoch, rúrach, chladiacich skriniach a mrazničkách.
Do úschovne
Gastro nádoba GN 1/4 – 265×162 mm, výška: 100 mm, plastová (z polypropylénu) HACCP. Nádoby v rozmeroch GN z nepriehľadného polyprepylenu neabsorbujúce zápach. Každá nádoba je vybavená tesným vekom, systém ColorClip na označenie veka a gastronádoby. Možno umývať v umývačke na riad. Doporučená teplota od-40°C do +95°C.
Do úschovne
Gastro nádoba GN 1/4 – 265×162 mm, výška: 150 mm, plastová (z polypropylénu) HACCP. Nádoby v rozmeroch GN z nepriehľadného polyprepylenu neabsorbujúce zápach. Každá nádoba je vybavená tesným vekom, systém ColorClip na označenie veka a gastronádoby. Možno umývať v umývačke na riad. Doporučená teplota od-40°C do +95°C.
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/9 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 100 mm
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/3 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 100 mm
Do úschovne
Veko na gastronádoby GN 1/9 Kitchen Line vyrobené z nerezovej ocele. Vysoko kvalitná akosť. Ideálny štandard GN. Jednoduché čištenie. Možno použiť v konvektomatoch, mrazničkách apod.
Do úschovne
Veko na gastronádoby GN 1/6 vyrobené z nerezovej ocele.
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/1 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 100 mm
Do úschovne
Ďalšou výhodou, ktorú gastronádoby vareniu prinášajú, je aj možnosť jednotlivé nádoby stohovať na seba. Dobre do seba zapadajú, ušetria významne priestor a minimalizujú pády.
Konštrukcia gastro nádob je veľmi premyslená a svojím formátom je kompatibilná so všetkými profesionálnymi zariadeniami v obore, vychádza z normy Gastronorm GN. Základným plošným rozmerom je modul GN 1/1, teda 53 cm 32,5 cm a každý výrobca profesionálnych nádob pre gostronómiu rozmer GN plne rešpektuje. Tento premyslený systém veľkostí má samozrejme dlhoročnú tradíciu, ktorú používali a zaviedli majstri gastronómie už v roku 1964 vo Švajčiarsku. Len na okraj, a aby to všetko nebolo také ľahké, americký trh používa svoj vlastný systém, ktorý vychádza z nemetrickej miery, a základný modul tu býva o niečo väčší. Pozor! Na európskom trhu sa môžete tiež stretnúť s gastronomickými nádobami, ktoré vychádzajú z normy, ktorá sa nazýva EURONORM. Aj tá síce využíva rovnaký systém proporcionality ako norma GN, ale vychádza z celkom iného modulu, ktorý má rozmery 60 cm x 40 cm.
Celý systém gastronádob je veľmi dômyselný a pri jeho výrobe je kladený vysoký dôraz na maximálnu kvalitu. Dnešný trh je veľmi pestrý, ale najlepšie je zamerať sa na renomovaných osvedčených výrobcov : Stalgast, Hendi, Araven, Tomgast, Paderno, APS, Contacto, RM Gastro nebo Cheffy. Najobľúbenejšími a najčastejšie používanými gastronádobami sú nádoby vyrobené z nerezu. Používa sa potravinárska oceľ so silou 0,7 mm a nádoby je možné používať aj pri teplotách od -40 °C do +300 °C. Nerez, ktorý sa najčastejšie používa na varenie, pečenie či pri ďalšom spracovaní potravín, však nie je jediným možným materiálom, ktorý sa pri výrobe gastronádob využíva. Rada nádob, vrátane špeciálnych komponentov (veká a vložky), sa vyrába aj z ďalších unikátnych materiálov. Patria k nim polykarbonát, polypropylen či polyethersulfon, ale tiež napríklad porcelán. Na trhu sú k dispozícii tiež gastronádoby z hliníku alebo smaltu, ale napríklad aj špeciálny obojstranný podnos na grilovanie vyrobený z liatiny.
Nerez je pre svoju pevnosť, odolnosť, ľahkú umývateľnosť najviac využívaným materiálom v gastronómii nielen pri výrobe nádob, ale aj samotných spotrebičov a vybavenia kuchyne. Nerezové gastronádoby sú celosvetovo najvyužívanejším vybavením práve pre svoje všestranné vlastnosti. V nerezových gastronádobách je možné pokrmy pripravovať, ohrievať, vystavovať, skladovať, chladiť aj prevážať. Nerezové gastronádoby sú stohovateľné a v prázdnom stave tak nezaberajú zbytočný priestor na prevádzke.
Kde je u gastronádob vyžadovaná predovšetkým minimálna hmotnosť a možnosť hermetického uzavretia, teda predovšetkým v skladovaní potravín, nastupujú praktické polyethylénové gastronádoby. Polyethylén znesie hlbové zmrazenie na -40 °C, ale ohriatie len do 99 °C. Pre bežné chladenia a prechovávanie potravín v gastronomických zariadeniach to ale celkom vyhovuje. Navyše sú polyethylénové gastronádoby vybavené farebnými klipmi pre odlíšenie rôznych typov potravín, a materiál sám nezachycuje chute ani pachy.
Polypropylen je vo svojich vlastnostiach veľmi podobný polyethylénu a tak i polypropylenové gastronádoby umožňujú napospol rovnaký rozsah využitia a výhod. Konzultujte so svojím predajcom, ktorý typ je pre Vás vhodnejší.
Priehľadný polykarbonát umožňuje vizuálnu kontrolu obsahu skladovaných potravín a v niektorých prípadoch je veľmi praktický pri prezentácii. Preto polykarbonátové gastronádoby zaujímajú dôležité miesto vo vybavení všetkých gastronomických zariadení. Pevný, umývateľný a odolný polykarbonát patrí k plastom vhodným pre využitie v gastronómii a gastronádoby z polykarbonátu sú opäť stohovateľné a skladné. Z polykarbonátu sa vyrábajú aj veká na všetky ostatné typy pevných gastronádob (oceľ, keramika..).
Melamín je na rozdiel od ostatných plastov využívaných v gastronómii skutočne pevný a nerozbitný zároveň. Melamínové gastronádoby vypadajú ako z porcelánu, sú biele, lesklé, a zachovávajú tvar. K tomu sú navyše veľmi odolné hrubému zachádzaniu. Melamínové nádoby sa masovo používajú v škôlkach, čo je najlepší záťažový test.
Smalt do kuchyne patrí už desiatky rokov a stále je v rade faktorov neprekonateľný. Pečenie s veľmi dobrým rozložením tepla a s nízko priliehavým povrchom je hlavnou výhodou smaltovaných gastronádob. S tepelnou odolnosťou nad možnosťami nerezu, odolnosťou proti poškrabaniu a výhodami masívnych stien a tepelnej akumulácie sú smaltované gastronádoby i v dnešnej modernej dobe veľmi obľúbené a používané.
Vysoko kvalitná keramika predstavuje v gastronómii výhody v oblasti prezentácie, ale i pečenia. Perfektné akumulačné schopnosti a rovnomerné rozloženie teploty, odolnosť gastronádob voči naozaj vysokým teplotám, to všetko znamená, že sa s gastronádobami z vysoko kvalitného porcelánu sa ľahko stretnete v každom profesionálnom gastronomickom zariadení.
Možnosť tepelnej prípravy pečením alebo smažením bez prítomnosti alebo s minimálnym množstvom tuku robí z nepriliehavých teflonových povrchov obľúbené vybavenie kuchyne navzdory určitej náchylnosti na poškrabanie. Gastronádoby s nepriliehavým PTFE povrchom sú vyrobené z kvalitného nerezu s vnútorným nástrekom. Veľmi vhodné sú pre prezentáciu a výdaj potravín, kde pri neustálom prihrievaní nehrozí prichytenie ku dnu.
Výrobcovia gastronádob vychádzajú zo skúseností šéfkuchárov a reagujú na špeciálne potreby profesionálov z celého sveta. Vo svojej ponuke majú skutočne široký sortiment výrobkov, ktorý sa ale vždy odvíja od štandardného rozmeru GN 1/1. Môžete si teda vybrať veľkosť GN 2/1, GN 1/1, GN 2/3, GN 1/2, GN 1/3, GN 1/4, GN 1/6 či GN 1/9. V ponuke nájdete nielen plné nádoby, dierkované gastronádoby, nádoby pre mrazené výrobky, gastronádoby non-stick, podnosy, vodiace lišty, ale aj nádoby a rošty pre profesionálne konvektomaty a pece. Niektoré veľkosti gastronádob sú vyrábané pre lepšiu manipuláciu aj s bezpečnostnými uchami. K bežným gastronádobám si môžete objednať aj celú radu špeciálnych doplnkov. V ponuke sú veká rôznych rozmerov, špeciálne pokrievky s výrezom pre naberačku alebo aj pokrievky s tesnením.
Základný modul má veľkosť GN 1/1 , teda 53 cm x 32,5 cm. Nádoby s normou GN sú samozrejme vyrábané vo všetkých potrebných veľkostiach, napríklad nádoby s rozmerom GN 1/3 sú menšie a majú tretinovú veľkosť 32,5 cm x 17,5. Nádoba GN 2/3 má rozmer dvoch tretín základného modulu a veľkosť 35,4 cm 32,5 cm. Výrobcovia počítajú napríklad aj s rozmermi GN 1/12 o veľkosti 10,8 cm x 13,2 cm. Čo sa týka tvarov, všetky gastronádoby do seba zapadajú, a tak sa mení v zásade len ich hĺbka, ak sa nejedná o špeciálny typ ako je napríklad nádoba na špíz na jahňa a prasiatko. Záleží len a len na vás, na vašich potrebách, požiadavkách a osobnom vkuse.
Kvalitné gastronádoby všetkých rozmerov, tvarov a materiálov vrátane doplnkov si môžete objednať už dnes na našich stránkach www.gastromania.sk. Tu získate aj inšpiráciu a všetky potrebné informácie, ktoré vám uľahčia výber kvalitných gastronádob. Uvidíte, že budete spokojní.
Prihláste sa k odberu nášho newsletteru,
budeme Vás informovať o aktuálnych novinkách a zľavách.
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Pracovná doba:
pondelok – piatok: 8:00 – 16:00
Gastromania.sk 2011-2019. Všetky práva vyhradené.
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštěvnosti súbory cookie. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte. Prečítajte si viac.