Gastro hrnce nerezové nízke sa vyznačujú nielen svojou neobvyklou výškou, ale aj veľkým priemerom. Sú ideálnym variantom pre dusenie rôznych druhov potravín, napr. mäsa, zeleniny alebo strukovín. Tieto gastro hrnce budú nenahraditeľné v každej kuchyni, kde sa varí spôsobom pomalého varenia, ktoré umožňuje získať z pokrmov viac chutí a vôní. Pri hľadaní vhodných hrncov stojí zato venovať zvláštnu pozornosť materiálu, z ktorého sú hrnce nízke gastro vyrobené. Nie každý hrniec sa dá totiž použiť na všetkých typoch sporákov.

Čítať viac >

Jak vybrat správný nízky hrniec?

Pri robení nízkych hrncov je potrebné vziať do úvahy nasledujúce skutočnosti:

  1. Materiál hrnca - väčšina nízkych hrncov dostupných v našom obchode je vyrobená z nerezovej ocele. Ide o materiál, ktorý zaisťuje optimálne rozloženie tepla, aby sa jedlo mohlo rovnomerne pripraviť. Zabraňuje tiež strate živín z pripravovaného jedla. Dobrou voľbou sú aj hrnce nízke, vyrobené z hliníka, ktorý dokonale vodí teplo. V tomto prípade ale majte na pamäti, že také hrnce nie je vhodné umývať v umývačke riadu.
  2. Veľkosť hrnca – hrnce nízke sú ideálne na dusenie potravín, takže pri výbere nového riadu zvážte, čo presne v ňom budete variť. Pokiaľ to budú ryby alebo zelenina, ako je napríklad špargľa, bude nevyhnutné zvoliť široký hrniec, ktorý umožní pripravovať produkty v celku. V našom obchode nájdete nízke hrnce s mnohými rôznymi priemermi - od 10 až po 60 cm, vďaka čomu si každý vyberie to, čo potrebuje.
  3. Renomovaný výrobca - o kvalite hrnca svedčí nielen jeho materiál, z ktorého je vyrobený, ale aj spôsob, akým bol vyrobený. Spoločnosti ako Contacto, Tom-Gast, Stalgast alebo Hendi sú zárukou toho, že vybrané hrnce nízke boli vyrobené s dôrazom na každý detail. Riad od renomovaných výrobcov sa osvedčí v každej profesionálnej kuchyni po mnoho rokov a nesklame, keď to najmenej očakávate.
  4. Obstaranie podľa typu sporáka – či už varíte na indukčnom, sklokeramickom alebo elektrickom sporáku, je nutné zaobstarať riad vhodný pre daný typ sporáka. Najvhodnejším variantom budú v tomto prípade hrnce nerezovej nízke gastro s viacvrstvovým sendvičovým dnom. Tento typ gastro hrnca je možné použiť na všetkých typoch sporákov, nielen na plyne.
  5. Ergonómia - pri výbere nízkeho a širokého hrnca sa oplatí brať do úvahy veľkosť úchytov hrnca. Pokiaľ sú úchyty gastro hrnca dostatočne veľké a pod správnym uhlom, uľahčia vám manipuláciu s plným hrncom a znížia riziko popálenia.
  6. Vizuálna stránka - hoci by mal byť nový nízky hrniec predovšetkým funkčný, môže sa stať aj vkusným prvkom interiéru kuchyne. V tomto prípade je ideálny hrniec medený, alebo so zlatými úchytmi, ktorý vnesie do vášho podniku jedinečnú atmosféru. Riad na varenie môže plniť dvojakú funkciu . Môže slúžiť ako na varenie, tak zároveň na servírovanie. Hrniec zo smaltovanej ocele je v tomto prípade skvelým kandidátom.

Široké a nízke hrnce - do každej kuchyne

Nízke gastro hrnce, ktoré ponúkame v našom obchode dodávame v rôznych veľkostiach, takže každá prevádzkareň ľahko prispôsobí nový riad svojej kuchyni. Či už sa jedná o veľkú reštauráciu alebo cateringovú firmu, ktorá pripravuje jedlo pre stovky ľudí denne, alebo o menší bar, ktorý navštevuje niekoľko desiatok zákazníkov. U nás každý klient nájde pre svoju prevádzku ideálne nízke hrnce vyrobené z tých najkvalitnejších materiálov. V prípade akýchkoľvek otázok či nejasností ohľadom našich produktov nás neváhajte kontaktovať. Radi vám poskytneme odborné rady, ktoré vám výber správneho riadu výrazne uľahčia!