Ocieľka, Tamahagane keramická, 26 cm
Keramická ocieľka, bola špeciálne vyvinutá pre ostrenie nožov Tamhagane. Vhodná k ostrenie všetkých vysoko kvalitných oceľových nožov. Je ideálny ako základný nástroj pre rýchle ostrenie alebo pre vyrovnanie hrany čepele. Je vybavená plastovým krytom, ktorý chráni ruku.
Šľachtená keramika je jedna z najtvrdších materiálov na svete, takže obnovuje čepeľ rýchlosťou blesku. Korundová keramika použitá na ocieľke je extrémne tvrdá a uľahčuje proces ostrenia. Nože sa odporúča pravidelne ostriť po každom dlhšom rezaní, krájanie alebo drvenie.
Do úschovne
Súprava steakových nožov Tamahagane + steaková vidlička
Je nutnosťou pre každého fanúšika steakov. Uľahčujú rezanie steakov, nože s hladkým ostrím poskytujú čistejší rez než zúbkované nože. Naviac je ich možné doma naostriť kruhovou brúskou alebo brúsnym kameňom. Nože sú vyrobené z nerezovej ocele VG-5 o tvrdosti 61 HRC.
Do úschovne
Ocieľka, Tamahagane diamantová, 30 cm
Diamantová ocieľka Tamahagane bola galvanicky pokrytá dvoma miliónmi častíc syntetického diamantu. Ďalší technický chrómovaný povlak zvyšuje odolnosť ocieľky proti opotrebeniu. Takto pokročilé riešenie zaisťuje optimálne výsledky ostrenie, ktoré vydržia po dlhú dobu. Oceľová tyč s diamantovým povlakom je nerozbitná a bezpečná pre kontakt s potravinami.
Diamantová ocieľka je jednou z najrýchlejších a najúčinnejších metód vyrovnávanie noža, a to aj u nožov z veľmi tvrdej ocele. Nože sa odporúča pravidelne ostriť po každom dlhšom rezaní, krájanie alebo drvenie.
Do úschovne
Čínsky nôž- sekáčik, Tamahagane SAN Brown VG-5, 18 cm
Čínsky sekáčik, sa v ázijskej kuchyni používa každý deň na krájanie rôznych potravín a slúži ako kuchársky nôž. Má pevnú, ale relatívne tenkú čepeľ, takže by ste s ňou nemali sekať kosti ani mrazené jedlo. Široký, ostrý nôž je dokonalým nástrojom pre úlohy, ako je krájanie zeleniny, porciovanie hydiny, krájanie surového mäsa a drvenie cesnaku alebo zázvoru.
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5 okované nerezovou ocele SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 31,1 cm
Dĺžka čepele – 17,8 cm
Šírka čepele – 8,7 cm
Hrúbka čepele – 2,3 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 373 g
Do úschovne
Lúpací nôž, Tamahagane Kyoto VG-5, 9 cm
Šikovný kuchynský nôž, ideálny pre spracovanie drobných potravín. Krátka a tenká čepeľ umožňuje ľahké manévrovanie a naostrená špička pomáha vypichnúť nejedlé časti v ovocí a zelenine.
Technické údaje:
Čepeľ – 63 vrstvová nerezová oceľ SUS410, jadro VG-5
Rukoväť- čierna Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 21,5 cm
Dĺžka čepele – 9,0 cm
Šírka čepele – 2,7 cm
Hrúbka čepele – 1,6 mm
Spôsob ostrenia- obojstranný symetrický
Hmotnosť – cca 87 g
Do úschovne
Nôž šéfkuchára Tamahagane Tsubame Black VG-5, 18 cm
Najuniverzálnejší kuchynský nôž určený na krájanie, sekanie, filirovanie a rezanie rôznych pokrmov. Šéfkuchárov nôž je dostatočne dlhý na to, aby rezal naozaj veľké plochy, a je riadne profilovaný, aby zaručil užívateľský komfort a slobodu pohybu.
Technické údaje:
Čepeľ -jádro VG-5 okované nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – čierna Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 31,3 cm
Dĺžka čepele – 18,1 cm
Šírka čepele – 4,2 cm
Hrúbka čepele – 1,8 mm
Spôsob ostrenie – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 184 g
Do úschovne
Nôž Sashimi, Tamahagane Tsubame Brown, VG-5, 27 cm
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5 okované z nerezovej ocele SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 42,0 cm
Dĺžka čepele – 27,0 cm
Šírka čepele – 3,3 cm
Hrúbka čepele – 2,8 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 210 g
Do úschovne
Nôž Sashimi, Tamahagane Tsubame Brown, VG-5, 21 cm
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5 okované z nerezovej ocele SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 35,9 cm
Dĺžka čepele – 21,0 cm
Šírka čepele – 3,1 cm
Hrúbka čepele – 2,8 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 171 g
Do úschovne
Lúpací nôž, Tamahagane Tsubame Brown VG-5, 9 cm
Šikovný kuchynský nôž, ideálny pre spracovanie drobných potravín. Krátka a tenká čepeľ umožňuje ľahké manévrovanie a naostrené špička pomáha vypichnúť nejedlé časti v ovocí a zelenine.
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5 okované nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť- hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 21,1 cm
Dĺžka čepele – 9,0 cm
Šírka čepele – 2,7 cm
Hrúbka čepele – 1,7 mm
Spôsob ostrenia – obojstranný symetrický
Hmotnosť – cca 81 g
Do úschovne
Nôž na pečivo Tamahagane Tsubame Brown VG-5, 23 cm
Dlhý japonský vrúbkovaný nôž, ktorý sa používa na krájanie rôznych druhov pečiva. Vďaka veľmi ostré rezné hrane si nôž dokonale poradí s čerstvým, chrumkavým pečivom. Dlhá čepeľ vám umožní pohodlne krájať aj tie najväčšie bochníky, bez toho aby ste rozdrvili jemný vnútrajšok žemle alebo chleba.
Technické údaje:
Čepeľ -jádro VG-5 podkúvanie nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 36,0 cm
Dĺžka čepele – 23,0 cm
Šírka čepele – 3,1 cm
Hrúbka čepele – 2,0 mm
Spôsob ostrenia – obojstranný symetrický
Hmotnosť – cca 187 g
Do úschovne
Univerzálny nôž Tamahagane San Brown VG-5, 12 cm
Všestranný nôž určený na krájanie a lúpanie zeleniny alebo ovocia, rovnako ako k odstraňovaniu semienok či jadrovníkov. Krátka, tenká čepeľ u tohto modelu bola mierne rozšírená, aby sa zvýšil komfort práce.
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5 okované nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 23,5 cm
Dĺžka čepele – 12,1 cm
Šírka čepele – 2,8 cm
Hrúbka čepele – 1,6 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 84 g
Do úschovne
Nôž šéfkuchára Tamahagane San Brown VG-5, 21 cm
Najuniverzálnejší kuchynský nôž určený na krájanie, sekanie, filirovanie a rezanie rôznych pokrmov. Šéfkuchárov nôž je dostatočne dlhý na to, aby rezal naozaj veľké plochy, a je riadne profilovaný, aby zaručil užívateľský komfort a slobodu pohybu.
Technické údaje:
Čepeľ -jádro VG-5 okované nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 33,8 cm
Dĺžka čepele – 21,0 cm
Šírka čepele – 4,5 cm
Hrúbka čepele – 2,0 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 174 g
Do úschovne
Nôž Tamahagane SAN Brown VG-5 Santoku, 17,5 cm
Japonský nôž s univerzálnym použitím, určený hlavne na mäso, zeleninu a ryby. Pretože má tenkú čepeľ, bude tiež ideálny na krájanie chleba, krájanie ovocia alebo sekanie bylín. Veľká čepeľ uľahčuje prenos nakrájaných produktov do misky na šalát alebo na panvicu.
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5, podkúvanie nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 30,7 cm
Dĺžka čepele – 17,5 cm
Šírka čepele – 4,9 cm
Hrúbka čepele – 1,9 mm
Spôsob ostrenia – obojstranný, symetrický
Hmotnosť – 175 g
Do úschovne
Tamahagane magnetický blok
Minimalistický priehľadný blok na nože je konštruovaný tak aby sa do neho vliezli nože v dvoch radoch.
Rozmery: 27× 17× 14 mm
Do úschovne
Nôž na pečivo Tamahagane Sakura, 18 cm
Dlhý japonský vrúbkovaný nôž, ktorý sa používa na krájanie rôznych druhov pečiva. Vďaka veľmi ostré rezné hrane si nôž dokonale poradí s čerstvým, chrumkavým pečivom. Dlhá čepeľ vám umožní pohodlne krájať aj tie najväčšie bochníky, bez toho aby ste rozdrvili jemný vnútrajšok žemle alebo chleba.
Technické údaje:
Čepeľ -oceľ AUS6AM
Rukoväť – čierna Micarta
Tvrdosť – 58 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 29,2 cm
Dĺžka čepele – 18,0 cm
Šírka čepele – 2,7 cm
Hrúbka čepele – 1,6 mm
Spôsob ostrenia – dvojstranný symetrický
Hmotnosť – cca 104 g
Do úschovne
“Trojstupňová brúska, kotúčová, Tamahagane
Trojstupňová keramická brúska, odporúčaná pre všetky typy nožov, okrem tých s jednostrannou rezom, napr. tradičné japonské nože. Voda zrýchľuje proces ostrenia a prednastavené otvory uľahčujú ostrenie noža v správnom uhle. Pretože drážka, do ktorej je vložený nôž, nie je rovnobežná s keramickým kotúčom, umožňuje jeho konvexný uhol, aby bol nôž uvedený do svojej pôvodnej ostrosti. Pogumovaná rukoväť a základňa sú protišmykové.
Návod na použitie
1. Nalejte vodu do komory a nechajte ju tam až do konca ostrenia. Voda zvlhčuje keramické brúsky a zabraňuje prehriatiu čepele.
2. Pevne držte rukoväť, aby sa brúska nehýbala.
3. Druhou rukou uchopte nôž a ukazovákom držte zadnú časť čepele. Nôž zasuňte zvisle do drážky označenej č. 1. Pohybujte čepeľou tam a späť jemným stlačením: 7-8krát alebo toľko, koľko je potrebné.
Pri pohybe jeho ostrie v brúske by ste nemali na nôž príliš tlačiť. Nadmerný tlak môže poškodiť brúsne kola!
4. Nôž zasuňte zvisle do drážky s bielym kotúčom (stredné zrno). Pohybujte čepeľou tam a späť jemným stlačením: 7-8krát alebo toľko, koľko je potrebné.
5. Nôž zasuňte zvisle do drážky s ružovým kotúčom (jemné zrno). Pohybujte čepeľou tam a späť a jemne na ňu tlačte: 7-8krát.
6. Po dokončení operácie nôž umyte ručne v horúcej vode a osušte ho uterákom alebo handričkou. Odstráňte kryt a brúsku vypláchnite čistou vodou. “
Do úschovne
Nôž Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nakiri, 18 cm
Japonský nôž určený na krájanie a sekanie bylín a rôznych druhov zeleniny. Široká čepeľ japonského noža Nakiriumožňuje nakrájané ingrediencie rýchlo preniesť do šalátovej misy alebo panvice. Tenká obdĺžniková čepeľ je veľmi užitočná pri krájaní tvrdej zeleniny na prúžky, ako je napríklad mrkva či biela redkvička.
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5, podkúvanie nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – čierna Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 31,5 cm
Dĺžka čepele – 18,0 cm
Šírka čepele – 4,9 cm
Hrúbka čepele – 2,0 mm
Spôsob ostrenia – obojstranný, symetrický
Hmotnosť – cca 220 g
Do úschovne
Nôž šéfkuchára Tamahagane Tsubame Brown VG-5, 24 cm
Najuniverzálnejší kuchynský nôž určený na krájanie, sekanie, filirovanie a rezanie rôznych pokrmov. Šéfkuchárov nôž je dostatočne dlhý na to, aby rezal naozaj veľké plochy, a je riadne profilovaný, aby zaručil užívateľský komfort a slobodu pohybu.
Technické údaje:
Čepeľ -jádro VG-5 okované nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 37,3 cm
Dĺžka čepele – 24,0 cm
Šírka čepele – 4,8 cm
Hrúbka čepele – 2,0 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 226 g
Do úschovne
Prihláste sa k odberu nášho newsletteru,
budeme Vás informovať o aktuálnych novinkách a zľavách.
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Pracovná doba:
pondelok – piatok: 8:00 – 16:00
Gastromania.sk 2011-2019. Všetky práva vyhradené.
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštěvnosti súbory cookie. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte. Prečítajte si viac.