Van Houten je holandská značka špecializujúca sa na výrobu čokolády pre Vendingové a cateringové spoločnosti aj hotely, reštaurácie a obchody. Ponuka spoločnosti zahŕňa čokolády so zvýšeným obsahom kakaa, instantné čokolády, tekutú čokoládu a prírodné kakao. História spoločnosti začala v roku 1815, ale až v roku 1828 sa aktivity spoločnosti začali sústrediť na výrobu kakaa, kedy bol vynájdený a patentovaný hydraulický lis umožňujúci výrobu čokoládových blokov z čistého kakaového masla, ktoré boli potom pomleté a získal sa ľahšie, výživnejšií a rozpustnejší kakaový prášok. V roku 1846 vyvinul Coenraad Van Houten inovatívnu metódu spracovania prášku, ktorý bol podrobený špeciálnemu procesu zahŕňa pridanie alkalických solí. Výsledkom bolo odstránenie horkej pachuti a kakaový prášok sa stal rozpustnějším vo vode. Konečný produkt bol nazvaný čokoláda “holandského procesu” – o tmavej farbe a jemnej chuti, bez horkosti. Vynález priniesol revolúciu vo výrobe a dostupnosti čokolády a Van Houten sa stal predchodcom a prvým výrobcom horúcej čokolády na pitie.

V roku 1865 spoločnosť navrhla prvýkrát na svete kakao balené v kovových plechovkách. Výrobu čokolády vo väčšom meradle začal Van Houten v roku 1850, kedy bola v Weesp postavená továreň. Parné stroje poháňané motormi na lisovanie kakaa boli schopné vyrobiť toľko čokolády, že bola exportovaná do USA, Francúzska, Veľkej Británie a Nemecka. Už na začiatku 20. storočia bolo 90% zisku Van Houten generované exportom. Spoločnosť začala globálnu expanziu, ktorá vyústila v otvorení tovární vo Francúzsku, Nemecku, Veľkej Británii a Singapure v rokoch 1918-1960. V roku 1998 koncern Jacobs Suchard odovzdal vedenie spoločnosti Barrymu Callebaut, ktorý prevzal výrobu čokoládových nápojov pod značkou Van Houten.

Všetky produkty Van Houten sú certifikované UTZ a sú vyrobené zo 100% organického kakaa vyprodukovaného z bôbov z vybraných kakaových plantáží. Neobsahujú zbytočné prísady, stopové prvky ďalších prísad, konzervačných látok a sladidiel, takže sú nielen chutné, ale predovšetkým zdravé a bezpečné. Výrobky holandskej značky distribuované spoločnosťou Barry Callebaut sú dostupné prakticky po celom svete a Gastromania je ďalším obchodom s produktmi Van Houten – špeciálnymi čokoládami pre gastronómiu, čokoládami pre automaty, instantnými čokoládami pre kávovary, tekutú čokoládou s najvyššou kvalitou, 100%, prírodné kakao. Poskytujeme široký výber a rýchle vykonanie každej objednávky.