Obdobie zmrzliny obvykle trvá len niekoľko mesiacov, avšak fanúšikovia týchto studených dezertov zmrzlinu kupujú prakticky po celý rok, bez ohľadu na počasie a teplotu. Celoročný dopyt v posledných rokoch výrazne vzrástol. Zmrzlina vyrábaná remeselnou metódou, pripravená z najkvalitnejších surovín, bez umelých farbív a konzervačných látok, sa predáva lepšie a lepšie. Rastie tiež skupina spotrebiteľov, ktorí volia vegánsku zmrzlinu vyrobenú z receptov založených výhradne na rastlinných surovinách. Ovocné sorbety a mrazené jogurty sa tiež tešia veľkej obľube, a to i v zimnej sezóne. Pokiaľ prevádzkujete akékoľvek podnikanie, v ktorom sa podáva zmrzlina, vyplatí sa investovať do efektívnych strojov na výrobu zmrzliny.

Moderné zmrzlinové stroje sú špičkové zariadenia, ktoré Vám umožnia získať dokonalú konzistenciu zmrzliny z akýchkoľvek prísad. Pracujú bezchybne i pri najteplejších letných teplách. Značkové modely majú tiež funkciu udržiavania nízkej teploty zariadenia po dokončení práce, vďaka čomu zostáva konzistencia pripraveného produktu nezmenená. Menšie poloprofesionálne zmrzlinové stroje sa dobre hodia do malých gastronomických miest, ako sú malé cukrárne a kaviarne. Malé, poloprofesionálne zmrzlinové stroje, ktoré vážia len asi 10 kilogramov, môžete ľahko prepravovať. Je to ideálne riešenie pre spoločnosti špecializujúce sa na cateringové služby pre rauty a rôzne akcie.