Výrobník kociek ľadu bez zásobníka je typ výrobníka ľadu, ktorý nemá vstavaný zásobník na ľad. Funguje tak, že vyrába ľad priamo vo forme kociek, ktoré sa z prístroja sypú a ukladajú do samostatnej nádoby. V spoločnosti Gastromania ponúkame širokú škálu výrobcov ľadu bez zásobníka, ktoré sú ideálne pre hotely, reštaurácie a bary s vysokou spotrebou ľadu.

Čítať viac >

Výrobníky kociek ľadu bez zásobníka – použitie

Výrobníky ľadu bez zásobníka sa často používajú v miestach, kde je potreba výroby veľkého množstva kociek ľadu. Sú pohodlným a efektívnym riešením všade tak kde, je potrebné veľké množstvo ľadu. Najčastejšie sa používajú v:

  • reštauráciách a baroch - v gastronómii sú bezzásobníkové výrobníky nevyhnutné nielen pre rýchle zásobovanie ľadom na nápoje, koktaily a miešané nápoje, ale aj pre chladenie potravín, ako sú morské plody alebo ovocie,
  • v hoteloch a ubytovacích zariadeniach - hotely a motely často používajú výrobníky bez zásobníka na zabezpečenie čerstvého ľadu pre hostí, a to ako pre nápoje, tak pre chladenie hotelových chladničiek,
  • potravinársky priemysel - v potravinárskych závodoch je možné výrobníky použiť na chladenie a skladovanie na výrobnej linke. Výroba ľadu je obvykle nevyhnutná v každých väčších potravinárskych zariadeniach, ako sú mäsové alebo pekárne, kde hrá kľúčovú úlohu v procese udržiavania čerstvosti a kvality výrobkov.

Výrobník ľadu bez zásovníka - technické parametre

  • Kapacita výroby ľadu - označuje, koľko kociek ľadu dokáže stroj vyrobiť za určitú dobu, napríklad za hodinu alebo deň. Výrobníky ľadu, ľadovače pre miesta s vysokým dopytom musí mať zodpovedajúcu vyššiu kapacitu - k odhadovanej spotrebe sa oplatí pripočítať asi 20 % pre nepredvídané situácie alebo zvýšenú prevádzku. Dôležité je aj chladivo.
  • Typ a veľkosť kociek ľadu - výrobníky ľadu môžu vyrábať rôzne typy kociek ľadu a každý má trochu iné vlastnosti. Vyberte si typ kociek, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám.
  • Doba výroby jednej dávky ľadu - predstavuje čas potrebný na výrobu jednej dávky kociek ľadu. Čím kratšia je doba výroby, tým rýchlejšie budete môcť získať dodávku čerstvého ľadu.

Rozmery a inštalácia - uistite sa, že výrobník ľadu bez zásobníka má správne vonkajšie rozmery a je možné ho ľahko inštalovať do určeného priestoru (či je možné pripojenie vody). Skontrolujte tiež, či sa zmestí do vášho pracovného priestoru. Pri kompletizácii vybavenia baru alebo reštaurácie majte na pamäti ergonómiu interiéru. Kvalitné barové vybavenie je dostupné v širokej škále variantov a veľkostí. Správny výber výrazne prispieva k celkovej spokojnosti zamestnancov a zákazníkov, čo má priamy vplyv na úspešnosť vášho podnikania.