Vyberte stranu
UYAR – jednička medzi kebabovými nožmi

UYAR – jednička medzi kebabovými nožmi

UYAR – jednička medzi kebabovými nožmi Turecko si vo svete vydobylo svoje charakteristické postavenie. Jedným z najcharakteristickejších prvkov miestnej kultúry je chutná kuchyňa. V tejto veci sa do popredia dostáva známy pokrm kebab, ktorý si získal srdcia milovníkov...
Ako urobiť perfektné cesto na pirohy

Ako urobiť perfektné cesto na pirohy

Pirohy sú jedným z najobľúbenejších jedál väčšiny českého obyvateľstva. Ich príprava, aj keď je pomerne časovo náročná, nie je ťažká. Stojí však za to vedieť, ako pripraviť dokonalé cesto, ktoré je zďaleka najdôležitejšou súčasťou pirohov. Áno, plnka do značnej miery...
Chutné a farebné nealkoholické nápoje

Chutné a farebné nealkoholické nápoje

Hoci alkohol je neoddeliteľným prvkom takmer každej spoločenskej udalosti, nealkoholické nápoje, nazývané aj mocktails, sú skvelou alternatívou k nápojom zloženým na jeho základe. Sú ideálne pre všetky akcie s účasťou ľudí, ktorí alkohol nekonzumujú, alebo ho nemôžu...
Ako pripraviť perfektné zemiakové pyré

Ako pripraviť perfektné zemiakové pyré

Príprava zamatového zemiakového pyré je pomerne jednoduchá, ale účinok nie je vždy uspokojivý. Veľmi často, najmä v priestoroch, kde nie je venovaná veľká pozornosť kvalite a správnemu spracovaniu zemiakov, dostávame často neochutenú kašu s podivným pôvodom. Čo treba...
Podávanie vína alebo ako to robia profesionáli

Podávanie vína alebo ako to robia profesionáli

Víno vyžaduje riadny servis nielen v reštaurácii, ale aj doma s priateľmi, alebo rodinou. Nalievanie vína sa zdá byť jednoduchou činnosťou, ktorá sa scvrkáva iba na otvorenie fľaše a výberu správnych pohárov, ale záležitosť je zložitejšia. Kultúra pitia vína a správna...
Recept na dokonalý hummus

Recept na dokonalý hummus

Hummus, čiže krémová pasta, ktorej hlavnou zložkou je varený cícer, alebo iné strukoviny, je veľmi zdravým a chutným pokrmom, ktorý sa servíruje s chlebom. Jeho pôvod je v blízkovýchodnej kuchyni. Asi pred dvanástimi rokmi bol v Česku známy iba medzi vegetariánmi a...
Ako správne skladovať a pripravovať huby

Ako správne skladovať a pripravovať huby

Hubárčenie je povolanie, ktoré každoročne prevádzkuje veľká skupina Čechov. Hubová sezóna začína už na konci mája a jej vrchol patrí na prelome leta a jesene, teda septembra a októbra. Lesy bohaté na huby sa v tom čase stali cieľom mnohých hubárov. Hubárčenie v Česku...
Recept na máslové briošky

Recept na máslové briošky

Jemně sladká, drožďová buchta, nadýchaný croissant, nebo challah s jemnou máslovou chutí je pokrm, který v kombinaci s vašimi oblíbenými pochutinami a šálkem čerstvě uvařené kávy, nebo horké čokolády je dokonalou pochoutkou pro dobrý začátek dne, nebo jako odpolední...