Lyžica na zmrzlinu SGM003 od inovatívnej talianskej firmy Martellato je rovnocenným zastúpením klasického porcovača na zmrzlinu. Lyžica z kvalitnej nerezovej ocele je bezpečná a pohodlná pri práci s potravinami. Vyznačuje sa inovatívnym návrhom, moderným spracovaním a ergonomickým tvarom. Rukoväť bola špeciálne navrhnutá tak, aby práca bola pohodlná a rýchla. Lyžica na zmrzlinu SGM003 je 27 cm dlhá – z toho 14 cm dlhá, biela rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Kropiaca fľaša na piškótové cesto a múčníky 1000 ml FLAN1, vyrába inovatívna talianska firma Martellato z prvotriedneho plastu, ktorý je bezpečný pri práci a styku s potravinami. Ideálna pre uchovávanie tekutín ako sirupy. Fľaša 1000 ml FLAN1 priemer 85 mm a výška 250 mm, je vybavená praktickou odmerkou označenou na jednej strane, takže je jednoduché presne odmerať koľko danej tekutiny budeme potrebovať. Fľaša je vhodná do umývačky riadu. Odporúčame profesionálnym i jednotlivým zákazníkom.
Do úschovne
Biela plastová lopatka, objem 0,125 l, SES 100*od svetovej obľúbenej a uznávanej značky Martellato, je profesionálnym vybavením kuchýň, cukráreň a pekáreň. Spĺňa všetky predpísané hygienické normy a je tak skvelý nástroj na udržanie čistoty a priadku počas práce. Lopatka je vyrobená z kvalitnej umelej hmoty bielej farby, má ergonomickú rukoväť na pohodlnú prácu. V)daka lopatke sa vyhnete bezprostrednému kontaktu so surovinou. *Lopatka na múku biela je veľmi kvalitne spracovaná z prvotriedneho materiálu, čo poslúži veľa rokov. Lopatka spĺňa všetky nároky a očakávania ako od profesionálov, tak i od tých, ktorí ju využijú v domácnosti.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu 10SGC01 od talianskej firmy Martellato je ideálna alternatíva klasických porcovačov zmrzliny. Kvalitná nerezová oceľ, z ktorej bola lyžica vyrobená, zaručí dlhodobé používanie. Prelomový návrh rukoväti, ergonomický tvar a geniálny design je základ k úspechu. Lyžica na zmrzlinu 10SGC01 je 20 cm dlhá – z toho 10 cm dlhá, biela rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu 10SGC02 od talianskej firmy Martellato je ideálna alternatíva klasických porcovačov zmrzliny. Kvalitná nerezová oceľ, z ktorej bola lyžica vyrobená, zaručí dlhodobé používanie. Prelomový návrh rukoväti, ergonomický tvar a geniálny design je základ k úspechu. Lyžica na zmrzlinu 10SGC02 je 20 cm dlhá – z toho 10 cm dlhá, lila rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Miska, polypropylénová 52BO13PP, vyrobila talianska firma Martellato, ktorá sa preslávila svojim inovatívnym prístupom a kvalitou svojich výrobkov. Je vyrobená z prvotriedneho polykarbonátu, má elegantnú bielu farbu a je nenáročná na údržbu. Perfektní na miešanie, šľahanie alebo uchovávanie daných surovín. Cukrárska miska, polypropylén 52BO13PP o priemere 13 cm, objemu 400 ml, je nenahraditeľnou výbavou pre každú kuchyňu – v reštauráciách, profesionálnych cukrárňach ale i domácnostiach.
Do úschovne
Kropiaca fľaša na piškótové cesto a múčníky 1000 ml FLACONE, vyrába inovatívna talianska firma Martellato z prvotriedneho plastu, ktorý je bezpečný pri práci a styku s potravinami. Ideálna pre uchovávanie tekutín ako sirupy. Fľaša 1000 ml FLACONE s rozmermi 70×70×270 mm, je vybavená praktickou odmerkou označenou na jednej strane, takže je jednoduché presne odmerať koľko danej tekutiny budeme potrebovať. Fľaša je vhodná do umývačky riadu. Odporúčame profesionálnym i jednotlivým zákazníkom.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu 10SGC04 od talianskej firmy Martellato je ideálna alternatíva klasických porcovačov zmrzliny. Kvalitná nerezová oceľ, z ktorej bola lyžica vyrobená, zaručí dlhodobé používanie. Prelomový návrh rukoväti, ergonomický tvar a geniálny design je základ k úspechu. Lyžica na zmrzlinu 10SGC04 je 20 cm dlhá – z toho 10 cm dlhá, svetlo modrá rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu 10SGC05 od talianskej firmy Martellato je ideálna alternatíva klasických porcovačov zmrzliny. Kvalitná nerezová oceľ, z ktorej bola lyžica vyrobená, zaručí dlhodobé používanie. Prelomový návrh rukoväti, ergonomický tvar a geniálny design je základ k úspechu. Lyžica na zmrzlinu 10SGC05 je 20 cm dlhá – z toho 10 cm dlhá, zelená rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu 10SGC06 od talianskej firmy Martellato je ideálna alternatíva klasických porcovačov zmrzliny. Kvalitná nerezová oceľ, z ktorej bola lyžica vyrobená, zaručí dlhodobé používanie. Prelomový návrh rukoväti, ergonomický tvar a geniálny design je základ k úspechu. Lyžica na zmrzlinu 10SGC06 je 20 cm dlhá – z toho 10 cm dlhá, žltá rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu SGM004 od inovatívnej talianskej firmy Martellato je rovnocenným zastúpením klasického porcovača na zmrzlinu. Lyžica z kvalitnej nerezovej ocele je bezpečná a pohodlná pri práci s potravinami. Vyznačuje sa inovatívnym návrhom, moderným spracovaním a ergonomickým tvarom. Rukoväť bola špeciálne navrhnutá tak, aby práca bola pohodlná a rýchla. Lyžica na zmrzlinu SGM004 je 27 cm dlhá – z toho 14 cm dlhá, žltá rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu SGM007 od inovatívnej talianskej firmy Martellato je rovnocenným zastúpením klasického porcovača na zmrzlinu. Lyžica z kvalitnej nerezovej ocele je bezpečná a pohodlná pri práci s potravinami. Vyznačuje sa inovatívnym návrhom, moderným spracovaním a ergonomickým tvarom. Rukoväť bola špeciálne navrhnutá tak, aby práca bola pohodlná a rýchla. Lyžica na zmrzlinu SGM007 je 27 cm dlhá – z toho 14 cm dlhá, ružová rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu SGM008 od inovatívnej talianskej firmy Martellato je rovnocenným zastúpením klasického porcovača na zmrzlinu. Lyžica z kvalitnej nerezovej ocele je bezpečná a pohodlná pri práci s potravinami. Vyznačuje sa inovatívnym návrhom, moderným spracovaním a ergonomickým tvarom. Rukoväť bola špeciálne navrhnutá tak, aby práca bola pohodlná a rýchla. Lyžica na zmrzlinu SGM008 je 27 cm dlhá – z toho 14 cm dlhá, červená rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu SGM009 od inovatívnej talianskej firmy Martellato je rovnocenným zastúpením klasického porcovača na zmrzlinu. Lyžica z kvalitnej nerezovej ocele je bezpečná a pohodlná pri práci s potravinami. Vyznačuje sa inovatívnym návrhom, moderným spracovaním a ergonomickým tvarom. Rukoväť bola špeciálne navrhnutá tak, aby práca bola pohodlná a rýchla. Lyžica na zmrzlinu SGM009 je 27 cm dlhá – z toho 14 cm dlhá, zelená rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu 10SGC03 od talianskej firmy Martellato je ideálna alternatíva klasických porcovačov zmrzliny. Kvalitná nerezová oceľ, z ktorej bola lyžica vyrobená, zaručí dlhodobé používanie. Prelomový návrh rukoväti, ergonomický tvar a geniálny design je základ k úspechu. Lyžica na zmrzlinu 10SGC03 je 20 cm dlhá – z toho 10 cm dlhá, ružová rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu SGM001 od inovatívnej talianskej firmy Martellato je rovnocenným zastúpením klasického porcovača na zmrzlinu. Lyžica z kvalitnej nerezovej ocele je bezpečná a pohodlná pri práci s potravinami. Vyznačuje sa inovatívnym návrhom, moderným spracovaním a ergonomickým tvarom. Rukoväť bola špeciálne navrhnutá tak, aby práca bola pohodlná a rýchla. Lyžica na zmrzlinu SGM001 je 27 cm dlhá – z toho 14 cm dlhá, oranžová rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu SGM002 od inovatívnej talianskej firmy Martellato je rovnocenným zastúpením klasického porcovača na zmrzlinu. Lyžica z kvalitnej nerezovej ocele je bezpečná a pohodlná pri práci s potravinami. Vyznačuje sa inovatívnym návrhom, moderným spracovaním a ergonomickým tvarom. Rukoväť bola špeciálne navrhnutá tak, aby práca bola pohodlná a rýchla. Lyžica na zmrzlinu SGM002 je 27 cm dlhá – z toho 14 cm dlhá, tmavo modrá rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu 10SG00 od talianskej firmy Martellato je ideálna alternatíva klasických porcovačov zmrzliny. Kvalitná nerezová oceľ, z ktorej bola lyžica vyrobená, zaručí dlhodobé používanie. Prelomový návrh rukoväti, ergonomický tvar a geniálny design je základ k úspechu. Lyžica na zmrzlinu 10SG00 je 26 cm dlhá – z toho 13 cm dlhá, bezfarebná rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Investícia do vybavenia profesionálnej kuchyne prinesie každej reštaurácii značné zisky. Pre firmu Gastromania SK je prioritný vhodný výber gastronomického vybavenia do každej kuchyne. Ponúkame zariadenie najlepšej kvality od renomovaných svetových výrobcov, akými sú CHEFFY, STALGAST, HENDI, DICK, GIESSER MESSER, ROBOT COUPE, TOMGAST, EDESA, EDENOX, ASBER, KROMET, LOZAMET, DE BUYER, CAMBRO, CHEF CHOICE, UNIS, JANPOL, BARTSCHER, RATIONAL, APS a CONTACTO. Poradíme Vám, ako najlepšie vybaviť gastronomickú prevádzku tak, aby sa jej kuchyňa stala naozaj dôležitým srdcom v komplikovanom organizme, akým je reštaurácia. V našej ponuke nájdete v rámci kategórie Vybavenie kuchyne všetko potrebné vybavenie do profesionálnej kuchyne, od zariadení na mechanické a tepelné spracovanie potravín, cez kuchynské náčinie, nádoby, profesionálne hrnce, kuchynské doplnky a príslušenstvo či cukrárske pomôcky až po odevy pre kuchárov a čašníkov. Pomôžeme vybrať každý element do Vašej kuchyne – od najmenších detailov, akými sú lyžičky na cukor, po veľký konvektomat.
Ako je už známe, tepelné spracovanie potravín je podstatou varenia. Vďaka takému spracovaniu sa mäso a produkty rastlinného pôvodu stávajú pre človeka lepšie stráviteľnými. Okrem toho tepelne opracovaná potrava naberá požadovanú chuť, vôňu, farbu aj konzistenciu, a teda všetky tieto vlastnosti, ktoré si klient praje nájsť v potrave, ktorú si v reštaurácii kúpil.
Najznámejšími zariadeniami, ktoré sa používajú na tepelné spracovanie potravín vo veľkokapacitných kuchyniach, gastronómii a gastro prevádzkach sú rúry a pece, sporáky, varné dosky, mikrovlnné rúry a prístroje na vyprážanie a varenie. Pred kúpou jednotlivých prístrojov sa vyplatí dobre si rozmyslieť, aké prístroje budú vhodné pre našu gastro prevádzku. Stačí nám základné vybavenie ako je sporák, alebo budeme potrebovať varnú dosku? A možno chceme dať priestor našej fantázii a budeme využívať znalosti nášho šéfkuchára a umožníme mu tak prácu v konvektomate, ktorý poskytuje prakticky neobmedzené možnosti v príprave potravín? Nižšie Vám predstavíme krátku charakteristiku jednotlivých prístrojov.
Rúry sú prevažne súčasťou gastro sporáku, a pece sú najčastejšie voľne stojacie prístroje osadené na drevenom podstavci. Rozlišujeme klasické teplovzdušné pece, konvektomaty a pizza pece. Ako zvoliť najvhodnejšiu gastro pec? Samozrejme všetko záleží na individuálnych potrebách klienta.
Konvektomaty sú všeobecne najčastejšie odporúčaným riešením všetkých profesionálov. Ohrievajú potravu za použitia vodnej pary a horúceho vzduchu, ktoré môžu pracovať naraz alebo samostatne. V takej peci môžeme pripraviť na rôznych stupňoch niekoľko rôznych jedál naraz, napríklad pečenú hus a koláč. Ako je už známe, je to tuk, ktorý prenáša vôňu, preto majú profesionálne konvektomaty funkciu vysatia tuku zo vzduchu v komore, vďaka čomu sa vône rôznych pokrmov neprenášajú. Moderné pece majú taktiež funkciu regenerácie jedál, kysnutia cesta, cook-hold (uchovávanie hotových jedál v teple), pasterizácie, údenia a taktiež rýchleho schladenia. Veľkou výhodou konvektomatu je možnosť ľubovoľného nastavenia parametrov práce. Čím ďalej tým viac obľúbenou funkciou je možnosť uloženia do pamäte niekoľkých najčastejších programov pečenia potravín.
Pokrmy, ktoré k nám prichádzajú z kuchyne iných štátov, sa stávajú vo svete gastronómie čím ďalej, tým viac obľúbenými. Nepochybne najviac ,,módnou“ je pizza. Tým pádom je ponuka výrobcov gastronomického zariadenia čím ďalej tým viac pestrejšia. Na prípravu pizzy môžu byť používané elektrické pece s jednou komorou alebo dvoma, modernejšie pece s infračerveným žiarením alebo tzv. retiazkové. Tunelové pece ohrievajú pokrmy tým, že na nich naráža prúd teplého vzduchu. Vďaka tomu sa teplo rýchlejšie dostane dovnútra pokrmu. Takéto pece sú dobre izolované, a von sa uvoľní len minimum tepla. Deje sa tak okrem iného aj preto, že sú „priechodné“ – pokrm vkladáme z jednej strany a hotový berieme z druhej strany. Vďaka tomu sa výkon pečenia zvyšuje. Okrem toho sa pečenie v retiazkových peciach môže pochváliť prirodzenou chuťou a arómou, taktiež väčšou šťavnatosťou než pri príprave tradičným spôsobom. Pece na pizzu sú navrhnuté na spracovanie len jedného druhu pokrmu. Nahrievajú sa na teplotu až 500°C, pretože okrem špirál sa v jej komore často nachádza aj vložka vyrobená z prírodného kameňa (žuly, čadiča alebo vulkanickej lávy), ktorá sa veľmi silno nahrieva. Takáto vysoká teplota je nevyhnutná na prípravu naozajstnej pizze za niekoľko minút.
Na jednotlivé spôsoby vyprážania sú prispôsobené prístroje na vyprážanie. Dosky na spôsob platne sú odporúčané na beztukové vyprážanie, panvice na vyprážanie na nízkej hladine tuku alebo na dusenie, a fritézy na vyprážanie v tuku.
K profesionálnym prístrojom na varenie patria najmä varné a parné kotle
Varné kotle sú základným vybavením každej profesionálnej kuchyne. Existuje nespočetné množstvo ich druhov. Môžu byť stacionárne alebo sklápané, ohrievané plynom, elektricky alebo parou. Kotle môžeme rozdeliť podľa typu ohrievania:
Tlakové kotle ohrievajú potravu vodnou parou pri zvýšenom tlaku, vďaka čomu je čas prípravy kratší až trojnásobne a potraviny strácajú menej vitamínov a minerálnych látok než pri varení vo vode.
Dnes si reštauráciu, a ešte viac reštauráciu, nevieme predstaviť bez tak zásadného prístroja akým je mikrovlnná rúra. Jej základnou úlohou je rýchle ohriatie jedla alebo jeho rozmrazenie. Ohrievanie v mikrovlnnej rúre je o 60-70% rýchlejšie než pri použití konvenčných metód. Zdrojom mikrovlnného žiarenia v mikrovlnných rúrach je magnetrón.
V našom obchode predávame základné typy mikrovlnných rúr, ktoré sú používané hlavne v domácnostiach, a taktiež profesionálne rúry ako vybavenie gastronomických prevádzok. Prečo sú profesionálne mikrovlnné rúry najlepšie? V štandardných rúrach je ohrievané jedlo umiestnené na otočnom tanieri. Mikrovlnné žiarenie je smerované celý čas v rovnakom smere, preto jedlo nebude nikdy ohrievané ideálne a rovnomerne. V profesionálnych mikrovlnkách sa nachádzajú dva magnetróny, vďaka čomu sa mikrovlnné žiarenie rozkladá rovnomerne, potrava nemusí by umiestnená na otočnom tanieri a celé jedlo bude ohriate na identickú teplotu.
V našej ponuke v kategórii „kuchynský inventár“ máme taktiež široký výber profesionálnych nerezových hrncov, nádob na pečenie a zapekanie, kuchynských mís, profesionálnych panvíc, rajníc, rôznych druhov gastronádob, viek na gastronádoby, foriem, plechov, panvíc a wokov.
Máme tu formy obdĺžnikové, okrúhle, rozkladacie, na torty, bábovky, formičky na cukrovinky a taktiež netypické formy na pečenie. V internetovom obchode www.gastromania.sk je taktiež špeciálne oddelený odbor ,,cukrárske potreby“, v ktorom ponúkame produkty vybrané konkrétne pre potreby profesionálnych cukrárov. Medzi nimi sú rôzne druhy vykrajovadiel, značkovačov, štetcov, valčekov, vrecúšok a dávkovačov, kuchárskych stierok, špachtlí, horákov na karamelizovanie a mnoho drobných nástrojov na prácu s cukrárskymi surovinami. Nezabudli sme ani na rôzne typy prístrojov na dekoráciu.
Na stránkach gastromania.sk ponúkame aj iné prístroje potrebné v profesionálnej gastronómii. Nájdete tu veľmi kvalitné, profesionálne vákuové balíčky, váhy pre gastronomické prevádzky, kuchynské teplomery, mäsokláty, mäsodosky a taktiež odev pre kuchárov.
V našej ponuke nájdete všetky potrebné prvky na vybavenie profesionálnej kuchyne reštaurácie, baru, jedálne, školských jedální, kaviarní, pizzerie a všetkých ostatných gastronomických zariadení, taktiež cukrární, pekární, mliekarní či pre priemyselných spracovateľov potravín.
Prihláste sa k odberu nášho newsletteru,
budeme Vás informovať o aktuálnych novinkách a zľavách.
+420 593 035 122
+420 734 447 728
info@gastromania.sk
Pracovná doba:
pondelok – piatok: 8:00 – 16:00
Gastromania.sk 2011-2019. Všetky práva vyhradené.
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštěvnosti súbory cookie. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte. Prečítajte si viac.